Śniadania Przepis na:
Dyniowe placuszki z miodem i naparem herbacianym

Przepisów i artykułów: 76 Ocena: 485
Dodano: 29.10.2019
Odsłon: 3646
Składniki
- 350 g mąki,
- 200 ml mleka,
- 100 ml naparu z owocowej herbaty,
- pół szklanki startej na małych oczkach dyni,
- 3 jajka,
- 1 płaska łyżka miodu,
- olej do smażenia.
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Jajka rozkócamy. Stopniowo dodajemy mąkę, napar z herbaty i mleko. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy startą dynię i miód. Mieszamy składniki aż masa będzie jednolita.
-
Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką wykladamy ciasto, formując zgrabne placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Możemy posypać cukrem pudrem.
Smacznego ;)
Komentarze do przepisu (0)