Do góry

Śniadania Przepis na:

Dyniowe placuszki z miodem i naparem herbacianym

Dyniowe placuszki z miodem i naparem herbacianym

Autor:

Przepisów i artykułów: 76 Ocena: 485

Dodano:

Odsłon: 3646

Przepyszne placuszki z sezonową dynią. Polecam;)

Składniki

  • 350 g mąki,
  • 200 ml mleka,
  • 100 ml naparu z owocowej herbaty,
  • pół szklanki startej na małych oczkach dyni,
  • 3 jajka,
  • 1 płaska łyżka miodu,
  • olej do smażenia.
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka rozkócamy. Stopniowo dodajemy mąkę, napar z herbaty i mleko. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy startą dynię i miód. Mieszamy składniki aż masa będzie jednolita.

  2. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką wykladamy ciasto, formując zgrabne placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Możemy posypać cukrem pudrem.
    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń