Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie zainspirowane przepisem z bloga wegannerd.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2305
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421486
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2088
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2305
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421486
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2088
Składniki
Mąkę łączymy z cukrem, solą, wodą, 2 łyżkami oliwy i drożdżami. Wyrabiamy lub miksujemy i zostawiamy na kilka godzin do wyrośnięcia.
Blachę do pieczenia zwilżamy oliwą i wykładamy ciasto, na które ścieramy na grubych oczkach cukinię i posypujemy solą morską oraz obficie skrapiamy oliwą.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i pieczemy przez około 15 minut. Można podawać na ciepło lub na zimno, ale najlepiej smakuje podawana na ciepło.