Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie zainspirowane przepisem z bloga wegannerd.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1450
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7364
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2858
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1450
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7364
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2858
Składniki
Mąkę łączymy z cukrem, solą, wodą, 2 łyżkami oliwy i drożdżami. Wyrabiamy lub miksujemy i zostawiamy na kilka godzin do wyrośnięcia.
Blachę do pieczenia zwilżamy oliwą i wykładamy ciasto, na które ścieramy na grubych oczkach cukinię i posypujemy solą morską oraz obficie skrapiamy oliwą.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i pieczemy przez około 15 minut. Można podawać na ciepło lub na zimno, ale najlepiej smakuje podawana na ciepło.