Do góry

Śniadania Przepis na:

Focaccia z cukinią

Focaccia z cukinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 196

Dodano:

Odsłon: 308

Danie zainspirowane przepisem z bloga wegannerd.

Składniki

  • Mąka (450g)
  • Woda (300ml)
  • Cukier (szczypta)
  • Sól (szczypta)
  • Oliwa
  • Sól morska (do posypania)
  • Cukinia (1 sztuka)
  • Drożdże instant (7-10g)
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Focaccia z cukinią

Przygotowanie

  1. Mąkę łączymy z cukrem, solą, wodą, 2 łyżkami oliwy i drożdżami. Wyrabiamy lub miksujemy i zostawiamy na kilka godzin do wyrośnięcia.

  2. Blachę do pieczenia zwilżamy oliwą i wykładamy ciasto, na które ścieramy na grubych oczkach cukinię i posypujemy solą morską oraz obficie skrapiamy oliwą.

  3. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i pieczemy przez około 15 minut. Można podawać na ciepło lub na zimno, ale najlepiej smakuje podawana na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń