Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie zainspirowane przepisem z bloga wegannerd.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1978
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1658
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2709
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1978
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1658
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2709
Składniki
Mąkę łączymy z cukrem, solą, wodą, 2 łyżkami oliwy i drożdżami. Wyrabiamy lub miksujemy i zostawiamy na kilka godzin do wyrośnięcia.
Blachę do pieczenia zwilżamy oliwą i wykładamy ciasto, na które ścieramy na grubych oczkach cukinię i posypujemy solą morską oraz obficie skrapiamy oliwą.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i pieczemy przez około 15 minut. Można podawać na ciepło lub na zimno, ale najlepiej smakuje podawana na ciepło.