Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie zainspirowane przepisem z bloga wegannerd.
Królowa grilla :)
Odsłon: 56
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 53
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 57
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 213
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 230
Królowa grilla :)
Odsłon: 56
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 53
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 57
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 213
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 230
Składniki
Mąkę łączymy z cukrem, solą, wodą, 2 łyżkami oliwy i drożdżami. Wyrabiamy lub miksujemy i zostawiamy na kilka godzin do wyrośnięcia.
Blachę do pieczenia zwilżamy oliwą i wykładamy ciasto, na które ścieramy na grubych oczkach cukinię i posypujemy solą morską oraz obficie skrapiamy oliwą.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i pieczemy przez około 15 minut. Można podawać na ciepło lub na zimno, ale najlepiej smakuje podawana na ciepło.