Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka frittata z rukolą i czosnkiem.
Jeżeli szukasz dania wykwintnego, łączącego w sobie delikatne w smaku mięso w...
Odsłon: 6029
Zapiekana cukinia z pomidorami to smakowita, a przy tym zdrowa przystawka. Mo...
Odsłon: 1485
Proste do przygotowania, pełne smaku połączenie delikatnego mięsa z polędwicz...
Odsłon: 56
Jeżeli szukasz dania wykwintnego, łączącego w sobie delikatne w smaku mięso w...
Odsłon: 6029
Zapiekana cukinia z pomidorami to smakowita, a przy tym zdrowa przystawka. Mo...
Odsłon: 1485
Proste do przygotowania, pełne smaku połączenie delikatnego mięsa z polędwicz...
Odsłon: 56
Składniki
Gałązki rukoli dokładnie myjemy i rwiemy lub siekamy w drobne kawałki. Na średnim ogniu rozgrzewamy patelnię z oliwą. Podsmażamy posiekany czosnek, a następnie dodajemy rukolę. Całość smażymy ok. 2 minuty. W misce ubijamy jajka z mlekiem, dużą szczyptą soli i pieprzu. Ubite jajka równomiernie przelewamy na patelnię. Podsmażamy na niewielkim ogniu kilka minut. Gotowe.