Do góry

Śniadania Przepis na:

Frittata z rukolą

Frittata z rukolą

Autor:

Przepisów i artykułów: 601 Ocena: 10812

Dodano:

Odsłon: 1641

Prosta i szybka frittata z rukolą i czosnkiem.

Składniki

  • 4 jajka
  • 6 łyżek tłustego mleka
  • rukola 120-130 g
  • 2 duże ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • oliwa do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Gałązki rukoli dokładnie myjemy i rwiemy lub siekamy w drobne kawałki. Na średnim ogniu rozgrzewamy patelnię z oliwą. Podsmażamy posiekany czosnek, a następnie dodajemy rukolę. Całość smażymy ok. 2 minuty.
    W misce ubijamy jajka z mlekiem, dużą szczyptą soli i pieprzu. Ubite jajka równomiernie przelewamy na patelnię.
    Podsmażamy na niewielkim ogniu kilka minut. Gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń