Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka frittata z rukolą i czosnkiem.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1735
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19591
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2074
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1735
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19591
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2074
Składniki
Gałązki rukoli dokładnie myjemy i rwiemy lub siekamy w drobne kawałki. Na średnim ogniu rozgrzewamy patelnię z oliwą. Podsmażamy posiekany czosnek, a następnie dodajemy rukolę. Całość smażymy ok. 2 minuty. W misce ubijamy jajka z mlekiem, dużą szczyptą soli i pieprzu. Ubite jajka równomiernie przelewamy na patelnię. Podsmażamy na niewielkim ogniu kilka minut. Gotowe.