Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podwójnie czekoladowe, świetne ze słodkimi dodatkami.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 191
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 544
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3441
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27095
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 191
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 544
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3441
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27095
Składniki
Mąkę, proszek i kakao przesiać, dodać czekoladę i wymieszać. Jajka ubić z cukrem. Miksując na mniejszych obrotach, dodawać powoli: mleko, suche składniki, olej (i likier). Odstawić ciasto na conajmniej 15 minut (odrobinę zgęstnieje). Piec w jak najbardziej nagrzanej gofrownicy, nie zaglądać w trakcie pieczenia (przez kakao pieką się odrobinę dłużej niż klasyczne gofry, u mnie ok. 7 minut na gofra, ale czas zależy od gofrownicy). Podawać z ulubionymi, słodkimi dodatkami np. syrop klonowy, dżem.