Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podwójnie czekoladowe, świetne ze słodkimi dodatkami.
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 191
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 61
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 175
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 11144
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 177
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 191
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 61
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 175
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 11144
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 177
Składniki
Mąkę, proszek i kakao przesiać, dodać czekoladę i wymieszać. Jajka ubić z cukrem. Miksując na mniejszych obrotach, dodawać powoli: mleko, suche składniki, olej (i likier). Odstawić ciasto na conajmniej 15 minut (odrobinę zgęstnieje). Piec w jak najbardziej nagrzanej gofrownicy, nie zaglądać w trakcie pieczenia (przez kakao pieką się odrobinę dłużej niż klasyczne gofry, u mnie ok. 7 minut na gofra, ale czas zależy od gofrownicy). Podawać z ulubionymi, słodkimi dodatkami np. syrop klonowy, dżem.