Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podwójnie czekoladowe, świetne ze słodkimi dodatkami.
Przepyszne połączenie smaków.
Odsłon: 21
Proste do przygotowania, pełne smaku połączenie delikatnego mięsa z polędwicz...
Odsłon: 125
Gulasz ugotowany z łopatki wieprzowej podany z ugotowanymi ziemniakami i mary...
Odsłon: 465
Jej kremowość pesto z makaronem.
Odsłon: 112
Przepyszne połączenie smaków.
Odsłon: 21
Proste do przygotowania, pełne smaku połączenie delikatnego mięsa z polędwicz...
Odsłon: 125
Gulasz ugotowany z łopatki wieprzowej podany z ugotowanymi ziemniakami i mary...
Odsłon: 465
Jej kremowość pesto z makaronem.
Odsłon: 112
Składniki
Mąkę, proszek i kakao przesiać, dodać czekoladę i wymieszać. Jajka ubić z cukrem. Miksując na mniejszych obrotach, dodawać powoli: mleko, suche składniki, olej (i likier). Odstawić ciasto na conajmniej 15 minut (odrobinę zgęstnieje). Piec w jak najbardziej nagrzanej gofrownicy, nie zaglądać w trakcie pieczenia (przez kakao pieką się odrobinę dłużej niż klasyczne gofry, u mnie ok. 7 minut na gofra, ale czas zależy od gofrownicy). Podawać z ulubionymi, słodkimi dodatkami np. syrop klonowy, dżem.