Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne grzanki, idealne na weekendowe śniadanie.
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 104
Soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem szczypiorku pieczone we fr...
Odsłon: 53
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 162
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 990
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 104
Soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem szczypiorku pieczone we fr...
Odsłon: 53
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 162
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 990
Składniki
Krewetki myjemy, obieramy i marynujemy w odrobinie startego imbiru i 1 ząbku czosnku przeciśniętego przez praskę. Smażymy na łyżce oliwy z oliwek po 1 minucie z każdej strony lub odrobinę dłużej. Awokado rozgniatamy widelcem z jednym ząbkiem czosnku przeciśniętego przez praskę. Polewamy sokiem z cytryny. Krążki ananasa grillujemy na suchej patelni lub w grillu. Bagietkę kroimy wzdłuż i podgrzewamy w opiekaczu/piekarniku/grillu. Grzanki smarujemy guacamole, układamy na nich pokrojonego grillowanego ananasa i krewetki. Można serwować z rukolą.