Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne grzanki, idealne na weekendowe śniadanie.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 182
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 182
Składniki
Krewetki myjemy, obieramy i marynujemy w odrobinie startego imbiru i 1 ząbku czosnku przeciśniętego przez praskę. Smażymy na łyżce oliwy z oliwek po 1 minucie z każdej strony lub odrobinę dłużej. Awokado rozgniatamy widelcem z jednym ząbkiem czosnku przeciśniętego przez praskę. Polewamy sokiem z cytryny. Krążki ananasa grillujemy na suchej patelni lub w grillu. Bagietkę kroimy wzdłuż i podgrzewamy w opiekaczu/piekarniku/grillu. Grzanki smarujemy guacamole, układamy na nich pokrojonego grillowanego ananasa i krewetki. Można serwować z rukolą.