Do góry

Śniadania Przepis na:

Grzanki z guacamole, krewetkami i ananasem

Grzanki z guacamole, krewetkami i ananasem

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 37

Dodano:

Odsłon: 91

Pyszne grzanki, idealne na weekendowe śniadanie.

Składniki

  • Bagietka pełnoziarnista
  • Awokado dojrzałe 1 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sok z cytryny 1 łyżka
  • Ananas świeży 2 plastry
  • Imbir świeży
  • krewetki tygrysie sparzone 8 szt.
  • Rukola
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Krewetki myjemy, obieramy i marynujemy w odrobinie startego imbiru i 1 ząbku czosnku przeciśniętego przez praskę. Smażymy na łyżce oliwy z oliwek po 1 minucie z każdej strony lub odrobinę dłużej. Awokado rozgniatamy widelcem z jednym ząbkiem czosnku przeciśniętego przez praskę. Polewamy sokiem z cytryny. Krążki ananasa grillujemy na suchej patelni lub w grillu. Bagietkę kroimy wzdłuż i podgrzewamy w opiekaczu/piekarniku/grillu.
    Grzanki smarujemy guacamole, układamy na nich pokrojonego grillowanego ananasa i krewetki. Można serwować z rukolą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń