Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na wykonanie domowych grzanek.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 124
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 224
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 239
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5174
...ale pyszny.
Odsłon: 793
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 124
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 224
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 239
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5174
...ale pyszny.
Odsłon: 793
Składniki
Czosnek obrać, drobno posiekać, wymieszać z masłem. Kulkę mozzarelli pokroić w cienkie paski (ja miałam tylko jedna, dla tego były też grzanki z salami) Bagietkę pokroić po skosie na kromki (jeżeli chcemy mieć więcej, to kroimy cienkie kromeczki), smarujemy masłem wymieszanym z czosnkiem (może to również być masło ziołowe, lub bez dodatków). Następnie układamy ser mozzarella lub salami. Zapiekamy w gorącym piekarniku ok 15-20 minut, do momentu aż grzanki się zarumienią. Najsmaczniejsze grzanki z mozzarellą i salami są na ciepło.