Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na wykonanie domowych grzanek.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7482
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2427
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7482
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2427
Składniki
Czosnek obrać, drobno posiekać, wymieszać z masłem. Kulkę mozzarelli pokroić w cienkie paski (ja miałam tylko jedna, dla tego były też grzanki z salami) Bagietkę pokroić po skosie na kromki (jeżeli chcemy mieć więcej, to kroimy cienkie kromeczki), smarujemy masłem wymieszanym z czosnkiem (może to również być masło ziołowe, lub bez dodatków). Następnie układamy ser mozzarella lub salami. Zapiekamy w gorącym piekarniku ok 15-20 minut, do momentu aż grzanki się zarumienią. Najsmaczniejsze grzanki z mozzarellą i salami są na ciepło.