Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Guacamole serwuję z różnymi dodatkami, dzięki temu za każdym razem otrzymuję inny SMAK. Wersja z suszonymi pomidorami i kaparami jest po prostu pyszna, a podana w skórce może być efektowną przystawką. Wyśmienicie smakuje na śniadanie z kromką domowego chleba.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7882
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3120
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7882
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3120
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Awokado przekrawam na pół, pestkę wyrzucam, a miąższ delikatnie wykładam do miski. Uważam żeby nie uszkodzić skórki, bo przyda się do serwowania dania.
Rozgniatam widelcem awokado.
Dodaję drobno pokrojone pomidory suszone, rozgnieciony czosnek, kapary, sok z cytryny. Pomidorki cherry przekrawam na pół i dorzucam do miski. Solę, pieprzę do smaku i dokładnie mieszam.
Guacamole przekładam do wydrążonych skórek awokado, posypuję pietruszką, ozdabiam dużymi kaparami i plastrami cytryny, Guacamole z suszonymi pomidorami i kaparami świetnie smakuje na kromce domowego chleba.