Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Guacamole serwuję z różnymi dodatkami, dzięki temu za każdym razem otrzymuję inny SMAK. Wersja z suszonymi pomidorami i kaparami jest po prostu pyszna, a podana w skórce może być efektowną przystawką. Wyśmienicie smakuje na śniadanie z kromką domowego chleba.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 168
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1888
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14690
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19727
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 168
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1888
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14690
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19727
Składniki
Awokado przekrawam na pół, pestkę wyrzucam, a miąższ delikatnie wykładam do miski. Uważam żeby nie uszkodzić skórki, bo przyda się do serwowania dania.
Rozgniatam widelcem awokado.
Dodaję drobno pokrojone pomidory suszone, rozgnieciony czosnek, kapary, sok z cytryny. Pomidorki cherry przekrawam na pół i dorzucam do miski. Solę, pieprzę do smaku i dokładnie mieszam.
Guacamole przekładam do wydrążonych skórek awokado, posypuję pietruszką, ozdabiam dużymi kaparami i plastrami cytryny, Guacamole z suszonymi pomidorami i kaparami świetnie smakuje na kromce domowego chleba.