Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione, jesienne śniadanie - plastry jabłek smażone w cieście.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3062
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1806
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 460
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 47
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3062
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1806
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 460
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 47
Składniki
W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i cukier, dodać jajka i mleko, dobrze wszystko wymieszać trzepaczką, odstawić.
Jabłka obrać, pokroić w plastry grubości 3-4 mm, wykroić środki, lekko oprószyć cynamonem. Na patelni rozgrzać olej/masło, jabłka obtoczyć w cieście z obu stron, smażyć na rumiano z każdej strony, układać na ręczniku papierowym. Podawać posypane cukrem pudrem.