Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione, jesienne śniadanie - plastry jabłek smażone w cieście.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1471
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7367
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2864
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1471
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7367
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2864
Składniki
W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i cukier, dodać jajka i mleko, dobrze wszystko wymieszać trzepaczką, odstawić.
Jabłka obrać, pokroić w plastry grubości 3-4 mm, wykroić środki, lekko oprószyć cynamonem. Na patelni rozgrzać olej/masło, jabłka obtoczyć w cieście z obu stron, smażyć na rumiano z każdej strony, układać na ręczniku papierowym. Podawać posypane cukrem pudrem.