Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż z jabłkami i cynamonem jest smaczny sam w sobie, ale taki zapieczony jest jeszcze lepszy. Idealny na każdy posiłek dnia, a nawet na deser. Świetnie sprawdza się też na wynos.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421844
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2171
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421844
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2171
Składniki
Mleko i wodę zagotować, wsypać opłukany ryż. Biały gotuje się ok. 10 minut, brązowy 35 minut. Ugotowany ryż wymieszać z cynamonem. W naczyniu żaroodpornym rozłożyć połowę ryżu, wyłożyć starte jabłka, resztę ryżu. Śmietanę wymieszać z żółtkami, rozpuszczonym (lub płynnym) miodem i cukrem. Zalać ryż, piec w 180° przez 40 minut, na ostatnie 10 minut zdjąć pokrywkę, można włączyć funkcję grilla, aby zapiekanka ładnie się zapiekła.