Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajecznica na boczku i cebuli.

Jajecznica na boczku i cebuli.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1514 Ocena: 20384

Dodano:

Odsłon: 236

Sposób na smaczne śniadanie szybko przygotowane. Jajecznica usmażona na wędzonym boczku i cebuli, podana z domowego wypieku chlebem.

Składniki

  • jajka kurze 3 szt.
  • boczek wędzony kilka plasterków
  • cebula połowa
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • tłuszcz do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Obraną cebulę kroimy w ćwierć plastry, boczek kroimy w kostkę. Na rozgrzany tłuszcz wkładamy kostki boczku i smażymy do lekkiego zarumienienia się skwarek. Dodajemy posoloną cebulę i smażymy razem ze skwarkami z boczku do ładnego zeszklenia się cebuli.

  2. Wbijamy jajka.

  3. Mieszamy i smażymy do takiej jajecznicy jaką lubimy, na wolno lub na mocno usmażoną.

  4. Usmażoną jajecznicę podajemy na gorąco z pieczywem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń