Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna jajecznica ze zdrowych jajek od kurek wesołych :)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 845
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 845
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
Pokrojony boczek w kostkę smażymy bez tłuszczu na patelni, tłuszcz wytopi się z boczku.
Gdy skwarki z boczku zarumienią się dodajemy pokrojoną w piórka, doprawioną solą i pieprzem cebulę, dusimy pod przykryciem.
Jeżeli cebulka zrobi się miękka i dobrze zeszklona dodajemy jajka i mieszamy ze skwarkami i cebulą.
Jajecznicę smażymy na wolnym ogniu do momentu ścięcia się jajek. Wybieramy opcję jaką lubimy, jajecznica na wolno lub więcej spieczona.
Każdy sam smaży do momentu jaką woli jajecznicę. Ja przygotowałam jajecznicę mniej spieczoną, taką na luźno.
Usmażoną jajecznicę podajemy z chlebkiem, najlepiej razowym. Smacznego :)