Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy byłam dzieckiem pamiętam domową jajecznicę na słodkiej śmietanie. To było dawno, dlatego postanowiłam przypomnieć sobie ten smak i jednocześnie zaproponować Wam taką właśnie wersję popularnego polskiego śniadania.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2754
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1279
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 733
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 81
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2754
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1279
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 733
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 81
Składniki
Paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę, pieczarki obrać, pokroić w półplasterki. Warzywa podsmażyć na patelni, ewentualnie można dodać 2- 3 łyżki wody lub odrobinę oliwy, gdyby się przypalały, ale moim zdaniem nie jest to konieczne, bo pieczarki szybko puszczają sok. Lekko podsmażone warzywa zestawić z palnika, następnie wlać do nich śmietanę i wbić jajka. Całość energicznie zamieszać*, posolić. Masę jajeczną podgrzewać powoli, mieszając niemal cały czas, ponieważ śmietana z jajkami lubi się przypalać. Jajecznicę smażymy kilka minut, do momentu aż masa się zetnie. Podajemy od razu ze świeżym pieczywem. *Jajka i śmietanę możemy zmieszać ze sobą przed dodaniem do warzyw i na patelnię wlać już jednolitą masę jajeczno- śmietanową. Smacznego.