Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy byłam dzieckiem pamiętam domową jajecznicę na słodkiej śmietanie. To było dawno, dlatego postanowiłam przypomnieć sobie ten smak i jednocześnie zaproponować Wam taką właśnie wersję popularnego polskiego śniadania.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4204
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 413
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 847
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3710
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 765
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4204
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 413
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 847
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3710
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 765
Składniki
Paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę, pieczarki obrać, pokroić w półplasterki. Warzywa podsmażyć na patelni, ewentualnie można dodać 2- 3 łyżki wody lub odrobinę oliwy, gdyby się przypalały, ale moim zdaniem nie jest to konieczne, bo pieczarki szybko puszczają sok. Lekko podsmażone warzywa zestawić z palnika, następnie wlać do nich śmietanę i wbić jajka. Całość energicznie zamieszać*, posolić. Masę jajeczną podgrzewać powoli, mieszając niemal cały czas, ponieważ śmietana z jajkami lubi się przypalać. Jajecznicę smażymy kilka minut, do momentu aż masa się zetnie. Podajemy od razu ze świeżym pieczywem. *Jajka i śmietanę możemy zmieszać ze sobą przed dodaniem do warzyw i na patelnię wlać już jednolitą masę jajeczno- śmietanową. Smacznego.