Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czym jajecznika po góralsku różni się od klasycznego przepisu? Jak się zapewne domyślacie, na liście składników obowiązkowo musi się znaleźć oscypek. Zamiast masła, do smażenia wykorzystajcie wytopiony boczek. Dodajcie również odrobinę drobno pokrojonej cebulki. Tak przyrządzone śniadanie z pewnością doda Wam energii i chęci do działania na cały dzień.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 100
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31256
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 100
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31256
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Składniki
Boczek pokrój w kostkę i przerzuć na patelnię. Smaż do momentu, aż tłuszcz się wytopi a skwarki zarumienią. Cebulę drobno poszatkuj i dorzuć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.
Do miseczki wbij jajka i rozkłóć je widelcem. Dodaj przyprawy i pokrojonego w kostkę oscypka. Składniki wymieszaj i przelej na patelnię. Jajecznicę smaż do momentu ścięcia jajek.
Gotową jajecznicę po góralsku przełóż na talerze. Serwuj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!