Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznicę usmażyłam na najzdrowszych jajkach od kur wesołych, zielononóżek, na tłuszczu obniżającym zły cholesterol (smalcu z gęsi).
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 465
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 801
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 465
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 801
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Składniki
Na rozgrzanym smalcu smażymy pokrojone w kostkę kiełbaskę, cebulkę ze szczypiorem i pomidorki.
Gdy składniki na patelni są już miękkie, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy rozmieszane jajka i smażymy tak,żeby jajecznica nie była przesmażona i sucha, musimy wyczuć moment kiedy zakończymy smażenie.
Usmażoną jajecznicę podajemy z chlebkiem razowym swojskiego wypieku. Smacznego :)