Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznicę usmażyłam na najzdrowszych jajkach od kur wesołych, zielononóżek, na tłuszczu obniżającym zły cholesterol (smalcu z gęsi).
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
Na rozgrzanym smalcu smażymy pokrojone w kostkę kiełbaskę, cebulkę ze szczypiorem i pomidorki.
Gdy składniki na patelni są już miękkie, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy rozmieszane jajka i smażymy tak,żeby jajecznica nie była przesmażona i sucha, musimy wyczuć moment kiedy zakończymy smażenie.
Usmażoną jajecznicę podajemy z chlebkiem razowym swojskiego wypieku. Smacznego :)