Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jajecznica na poranne śniadanie lub kolację.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na tłuszczu. Jajka wbijamy na talerz, dodajemy starty żółty ser, solimy, pieprzymy i dokładnie mieszamy. Gdy pieczarki lekko się zarumienią dodajemy rozmieszane jajka z serem. Wszystkie składniki na patelni dokładnie mieszamy. Smażymy jajecznicę do stanu takiej jaką lubimy. Podajemy na gorąco posypaną pokrojonym szczypiorem i z pieczywem. Smacznego !!!