Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe śniadanie na letni poranek w ogrodzie:)
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 122
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 223
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 122
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 223
Składniki
Jajecznica musi być usmażona na maśle. Inaczej to grzech:) Tak więc roztapiamy łyżkę masła na patelni, wrzucamy pokrojoną drobną cebulkę i po chwili kiełbaskę lub boczek.
Gdy cebula jest już szklista dorzucamy pokrojone i obrane ze skórki pomidory (usuwam też pestki). Gdy pomidorki się trochę podsmażą, wlewamy roztrzepane i doprawione jajka. Smażymy do takiego stopnia ścięcia jajek, jakie kto lubi.