Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały mi ugotowane jajka więc na śniadanie postanowiłam je czymś urozmaicić. Przygotowałam prostą, szybką sałatkę z paru jarzyn które były w lodówce i tak oto co wyszło pyszne , ciekawe i smaczne śniadanko.
talerz, garnek, nóż, tarka,
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1285
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 765
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1403
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1285
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 765
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1403
Składniki
Jajka ugotować na twardo. 5 jajek po obraniu przekroić na połówki wyjąc żółtka. Jarzynę obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach dodać 2 ugotowane na twardo pokrojone jajka oraz 2 żółtka z pozostałych jajek , a 3 żółtka odłożyć, całość doprawić pieprzem i solą , natomiast jogurt zmieszać z majonezem dodać drobno pokrojony czosnek wlać do sałatki i wymieszać. Sałatką napełnić przygotowane połówki jajek , posypać skruszonymi żółtkami i posypać kiełkami rzodkiewki. Na talerzu rozłożyć liście sałaty ułożyć jajka i udekorować