Do góry

Śniadania Przepis na:

jajka w sosie majonezowo-jogurtowym ze szczypiorkiem...

jajka w sosie majonezowo-jogurtowym ze szczypiorkiem...

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 1506

Dodano:

Odsłon: 621

pyszne jajka nie tylko na Wielkanocne śniadanie..........SMACZNEGO!!!

Składniki

  • jajka 10 sztuk "L"
  • majonez 200 ml
  • jogurt naturalny 200 ml
  • papryka ostra mielona 3/4 łyżeczki
  • szczypiorek 1 pęczek
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. jajka włożyć do garnka z zimną wodą i łyżeczką soli, po zagotowaniu na średnim ogniu gotować 9 minut

    następnie wylać gotującą wodę, wlać zimną z kranu, z 3 x powtórzyć, potem jajka wyjąć na talerz i wystudzić, obrać z łupinki i przekroić na połowę, układać na talerzu

    majonez wymieszać z jogurtem naturalnym nie za gęstym, dodać paprykę ostrą mieloną, pokrojony szczypiorek, wymieszać , wszystko wyłożyć na jajka, schować do lodówki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń