Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanko palce lizać.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1357
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12390
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15534
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1357
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12390
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15534
Składniki
Bakłażany umyć, osuszyć i pokroić po skosie na grubsze plastry. Posypać solą i pozostawić na 20-30 min. Opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć papierowymi ręcznikami. Delikatnie posmarować olejem rzepakowym i osypać ziołami. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 min. Wystudzić. Jajka obrać ze skorupek i pokroić w drobną kostkę. Najlepiej użyć gilotyny i krateczki. Szybko i równo. Przełożyć do miseczki i dodać twaróg, ser mozzarella, pokrojoną drobniutko białą, słodką cebulę, śmietanę, majonez, ajwar. Dokładnie wymieszać. Twaróg rozetrzeć. Dodać pieprz młotkowany i sól do smaku. Jeszcze raz wymieszać. Jeśli pasta jest zbyt luźna, dla zagęszczenia dodać mąkę migdałową ( lub bułkę tartą ). Pastę nałożyć na upieczone plastry bakłażana. Można zajadać. Smacznego