Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanko palce lizać.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Bakłażany umyć, osuszyć i pokroić po skosie na grubsze plastry. Posypać solą i pozostawić na 20-30 min. Opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć papierowymi ręcznikami. Delikatnie posmarować olejem rzepakowym i osypać ziołami. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 min. Wystudzić. Jajka obrać ze skorupek i pokroić w drobną kostkę. Najlepiej użyć gilotyny i krateczki. Szybko i równo. Przełożyć do miseczki i dodać twaróg, ser mozzarella, pokrojoną drobniutko białą, słodką cebulę, śmietanę, majonez, ajwar. Dokładnie wymieszać. Twaróg rozetrzeć. Dodać pieprz młotkowany i sól do smaku. Jeszcze raz wymieszać. Jeśli pasta jest zbyt luźna, dla zagęszczenia dodać mąkę migdałową ( lub bułkę tartą ). Pastę nałożyć na upieczone plastry bakłażana. Można zajadać. Smacznego