Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanko palce lizać.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 78
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 78
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Składniki
Bakłażany umyć, osuszyć i pokroić po skosie na grubsze plastry. Posypać solą i pozostawić na 20-30 min. Opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć papierowymi ręcznikami. Delikatnie posmarować olejem rzepakowym i osypać ziołami. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 min. Wystudzić. Jajka obrać ze skorupek i pokroić w drobną kostkę. Najlepiej użyć gilotyny i krateczki. Szybko i równo. Przełożyć do miseczki i dodać twaróg, ser mozzarella, pokrojoną drobniutko białą, słodką cebulę, śmietanę, majonez, ajwar. Dokładnie wymieszać. Twaróg rozetrzeć. Dodać pieprz młotkowany i sól do smaku. Jeszcze raz wymieszać. Jeśli pasta jest zbyt luźna, dla zagęszczenia dodać mąkę migdałową ( lub bułkę tartą ). Pastę nałożyć na upieczone plastry bakłażana. Można zajadać. Smacznego