Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanko palce lizać.
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2296
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 174
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 150
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2296
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 174
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 150
Składniki
Bakłażany umyć, osuszyć i pokroić po skosie na grubsze plastry. Posypać solą i pozostawić na 20-30 min. Opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć papierowymi ręcznikami. Delikatnie posmarować olejem rzepakowym i osypać ziołami. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 min. Wystudzić. Jajka obrać ze skorupek i pokroić w drobną kostkę. Najlepiej użyć gilotyny i krateczki. Szybko i równo. Przełożyć do miseczki i dodać twaróg, ser mozzarella, pokrojoną drobniutko białą, słodką cebulę, śmietanę, majonez, ajwar. Dokładnie wymieszać. Twaróg rozetrzeć. Dodać pieprz młotkowany i sól do smaku. Jeszcze raz wymieszać. Jeśli pasta jest zbyt luźna, dla zagęszczenia dodać mąkę migdałową ( lub bułkę tartą ). Pastę nałożyć na upieczone plastry bakłażana. Można zajadać. Smacznego