Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste śniadanie, jak u babci -kaszka manna na mleku. Dzisiaj dodamy do niej cząstki pomarańczy duszonej w soku, cukrze i masełku. Pyszności!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 54
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 156
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4199
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 54
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 156
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4199
Składniki
Pomarańczę myjemy, obieramy ze skórki i filetujemy. Z pozostałej z filetowania części wyciskamy sok. Na patelni roztapiamy masło, wlewamy sok i wsypujemy 2 łyżeczki cukru. Dodajemy do tego sosu cząstki pomarańczy. Dusimy całość 2-3 minuty. W tym czasie nastawiamy kaszkę. Do rondelka z grubym dnem wlewamy zimne mleko owsiane, wsypujemy kaszkę mannę i wstawiamy na ogień. Przyprawiamy solą i cukrem. Doprowadzamy do wrzenia, stale mieszając, aby nie powstały grudki. Pod gotującą się kaszką zmniejszamy ogień i gotujemy ją jeszcze 3 minuty. Odstawiamy do lekkiego przestygnięcia.
Kaszkę mannę wykładamy na talerze, na wierzch nakładamy cząstki pomarańczy i odrobinę syropu pomarańczowego. Przepyszne śniadanie gotowe!