Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste śniadanie, jak u babci -kaszka manna na mleku. Dzisiaj dodamy do niej cząstki pomarańczy duszonej w soku, cukrze i masełku. Pyszności!
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 134
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 134
Składniki
Pomarańczę myjemy, obieramy ze skórki i filetujemy. Z pozostałej z filetowania części wyciskamy sok. Na patelni roztapiamy masło, wlewamy sok i wsypujemy 2 łyżeczki cukru. Dodajemy do tego sosu cząstki pomarańczy. Dusimy całość 2-3 minuty. W tym czasie nastawiamy kaszkę. Do rondelka z grubym dnem wlewamy zimne mleko owsiane, wsypujemy kaszkę mannę i wstawiamy na ogień. Przyprawiamy solą i cukrem. Doprowadzamy do wrzenia, stale mieszając, aby nie powstały grudki. Pod gotującą się kaszką zmniejszamy ogień i gotujemy ją jeszcze 3 minuty. Odstawiamy do lekkiego przestygnięcia.
Kaszkę mannę wykładamy na talerze, na wierzch nakładamy cząstki pomarańczy i odrobinę syropu pomarańczowego. Przepyszne śniadanie gotowe!