Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco większe kluski zacierkowe, dodatek do zup i gulaszy. Idealnie komponują się z twarogiem, duszonymi jabłkami i pesto. Kluski proste i szybkie w wykonaniu, poradziłam sobie sama jedną ręką. Stanowczo łatwiej będzie Wam obiema rękoma.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 107
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 48
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 107
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 48
Składniki
Zagnieść ciasto dolewając tyle wody aby ciasto nie było zbyt rzadkie, lub twarde ( powinno być elastyczne). Odrywać kawałki ciasta, toczyć rulonik, pokroić, każdego kawałka toczyć kluseczkę.
Gotować w osolonej wodzie kilka minut, odcedzić.