Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco większe kluski zacierkowe, dodatek do zup i gulaszy. Idealnie komponują się z twarogiem, duszonymi jabłkami i pesto. Kluski proste i szybkie w wykonaniu, poradziłam sobie sama jedną ręką. Stanowczo łatwiej będzie Wam obiema rękoma.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5212
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 793
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11604
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5020
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1261
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5212
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 793
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11604
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5020
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1261
Składniki
Zagnieść ciasto dolewając tyle wody aby ciasto nie było zbyt rzadkie, lub twarde ( powinno być elastyczne). Odrywać kawałki ciasta, toczyć rulonik, pokroić, każdego kawałka toczyć kluseczkę.
Gotować w osolonej wodzie kilka minut, odcedzić.