Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami jajka są podstawą do zrealizowania innego pomysłu i właśnie to jest taki pomysł ale również bardzo smaczny
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3479
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 606
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3757
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 318
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 570
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3479
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 606
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3757
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 318
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 570
Składniki
Składniki są proste, łatwo dostępne i można wybierać wg swojego smaku.
Paprykę i szynkę kroimy tak jak na zdjęciu. Z jednej papryki może wyjść kilka krążków.
Na rozgrzany olej kładziemy krążki papryki, do środka krążka wbijamy jajko. Smażymy.
Do jednego krążka dodałem tylko sól i pieprz, a do drugiego oprócz przypraw dodałem pokrojony plasterek szynki. Nie przekręcamy krążków na drugą stronę bo wszystko się rozwali. Aby jajko się ścieło i nie przypaliło zmniejszamy palnik na mały ogień i przykrywamy całość przykrywką.
Jak jajka zetną się tak jak chcemy, to już jest ok i możemy jeść. Jeszcze tylko łyżeczka kechupu i majonezu. Smacznego :-)