Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami jajka są podstawą do zrealizowania innego pomysłu i właśnie to jest taki pomysł ale również bardzo smaczny
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7886
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1137
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13654
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7886
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1137
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13654
Składniki
Składniki są proste, łatwo dostępne i można wybierać wg swojego smaku.
Paprykę i szynkę kroimy tak jak na zdjęciu. Z jednej papryki może wyjść kilka krążków.
Na rozgrzany olej kładziemy krążki papryki, do środka krążka wbijamy jajko. Smażymy.
Do jednego krążka dodałem tylko sól i pieprz, a do drugiego oprócz przypraw dodałem pokrojony plasterek szynki. Nie przekręcamy krążków na drugą stronę bo wszystko się rozwali. Aby jajko się ścieło i nie przypaliło zmniejszamy palnik na mały ogień i przykrywamy całość przykrywką.
Jak jajka zetną się tak jak chcemy, to już jest ok i możemy jeść. Jeszcze tylko łyżeczka kechupu i majonezu. Smacznego :-)