Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami jajka są podstawą do zrealizowania innego pomysłu i właśnie to jest taki pomysł ale również bardzo smaczny
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9843
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9843
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Składniki są proste, łatwo dostępne i można wybierać wg swojego smaku.
Paprykę i szynkę kroimy tak jak na zdjęciu. Z jednej papryki może wyjść kilka krążków.
Na rozgrzany olej kładziemy krążki papryki, do środka krążka wbijamy jajko. Smażymy.
Do jednego krążka dodałem tylko sól i pieprz, a do drugiego oprócz przypraw dodałem pokrojony plasterek szynki. Nie przekręcamy krążków na drugą stronę bo wszystko się rozwali. Aby jajko się ścieło i nie przypaliło zmniejszamy palnik na mały ogień i przykrywamy całość przykrywką.
Jak jajka zetną się tak jak chcemy, to już jest ok i możemy jeść. Jeszcze tylko łyżeczka kechupu i majonezu. Smacznego :-)