Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam bagietkę na śniadanie. Bagietkę przekładana czosnkowo ziołowym masełkiem i startym serem. Pyszna , chrupiąca , sycąca i ciągnący ser. Polecam
folia aluminiowa, deska do krajania, nóż, misska, widelec,
Sałatka makaronowa to chyba najpożywniejszy ze wszystkich wariantów sałatek....
Odsłon: 4010
Zbliża się tłusty czwartek a ja mam dziś dla Ciebie propozycje idealną na te...
Odsłon: 199
Sałatka makaronowa to chyba najpożywniejszy ze wszystkich wariantów sałatek....
Odsłon: 4010
Zbliża się tłusty czwartek a ja mam dziś dla Ciebie propozycje idealną na te...
Odsłon: 199
Składniki
Przygotować smarowidło; Masło przełożyć do miski , dodać drobno posiekany czosnek, soli do smaku, rozetrzeć widelcem na gładką masę . Następnie dodać zioła prowansalskie, natkę pietruszki i starty ser ponownie wymieszać ( 1 łyżkę startego sera zostawić do posypania góry bagietki). Pokrojoną bagietkę w całości przełożyć na folię aluminiową i smarować jedną kromkę przyłożyć drugą i następną posmarować i przyłożyć do już posmarowanych kromek i tak do wyczerpania składników. Po skończeniu i posmarowania całej bagietki , owinąć folią i włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zapiekać około15 minut, po czym rozciąć górę foli spożywczej i posypać bagietkę odłożonym serem i zapiekać do całkowitego rozpuszczenia sera. Podawać po upieczeniu polane ketchupem i oprószone posiekaną cebulką zieloną . Smacznego
Przygotowanie składników.
Bagietka gotowa do zapiekania.
Bagietka gotowa do podania.