Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam bagietkę na śniadanie. Bagietkę przekładana czosnkowo ziołowym masełkiem i startym serem. Pyszna , chrupiąca , sycąca i ciągnący ser. Polecam
folia aluminiowa, deska do krajania, nóż, misska, widelec,
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2530
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3010
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102007
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6396
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2530
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3010
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102007
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6396
Składniki
Przygotować smarowidło; Masło przełożyć do miski , dodać drobno posiekany czosnek, soli do smaku, rozetrzeć widelcem na gładką masę . Następnie dodać zioła prowansalskie, natkę pietruszki i starty ser ponownie wymieszać ( 1 łyżkę startego sera zostawić do posypania góry bagietki). Pokrojoną bagietkę w całości przełożyć na folię aluminiową i smarować jedną kromkę przyłożyć drugą i następną posmarować i przyłożyć do już posmarowanych kromek i tak do wyczerpania składników. Po skończeniu i posmarowania całej bagietki , owinąć folią i włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zapiekać około15 minut, po czym rozciąć górę foli spożywczej i posypać bagietkę odłożonym serem i zapiekać do całkowitego rozpuszczenia sera. Podawać po upieczeniu polane ketchupem i oprószone posiekaną cebulką zieloną . Smacznego
Przygotowanie składników.
Bagietka gotowa do zapiekania.
Bagietka gotowa do podania.