Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki są lubiane przez najmłodszych. Tym razem wymyśliłam naleśniki robione na soku owocowym. Zawinięte w rurkę z konfiturą gruszkową.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6045
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1842
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6045
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1842
 
         
         
                Składniki
Do miski wlewamy sok, olej oraz wsypujemy sól. Całość miksujemy. Małymi porcjami dodajemy mąkę. Odstawiamy na 15 minut. W razie potrzeby dolewamy wodę, ponieważ ciasto w zależności od użytej mąki potrafi zgęstnieć w trakcie odpoczynku. Ciasto musi być lejące i gładkie. Na mocno rozgrzanej patelni smażymy naleśniki. Naleśniki zawinęłam z dżemem gruszkowym. Przepis wrzucałam kiedyś, zachęcam go do odnalezienia ;) https://smaker.pl/przepis-dzem-gruszkowy-z-wanilia,165630,kasia882.html