Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki są lubiane przez najmłodszych. Tym razem wymyśliłam naleśniki robione na soku owocowym. Zawinięte w rurkę z konfiturą gruszkową.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 299
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1074
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 299
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1074
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4112
Składniki
Do miski wlewamy sok, olej oraz wsypujemy sól. Całość miksujemy. Małymi porcjami dodajemy mąkę. Odstawiamy na 15 minut. W razie potrzeby dolewamy wodę, ponieważ ciasto w zależności od użytej mąki potrafi zgęstnieć w trakcie odpoczynku. Ciasto musi być lejące i gładkie. Na mocno rozgrzanej patelni smażymy naleśniki. Naleśniki zawinęłam z dżemem gruszkowym. Przepis wrzucałam kiedyś, zachęcam go do odnalezienia ;) https://smaker.pl/przepis-dzem-gruszkowy-z-wanilia,165630,kasia882.html