Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki (wszelkiego rodzaju) ciepłe prosto z patelni są świetną przekąską a z ulubionym farszem nadają się na śniadanie, obiad, kolację i do pracy zamiast kanapek :) Można jeść na ciepło i na zimno, na słono i słodko oraz ostro. Naleśniki są tak uniwersalne, że zastąpią nam każdą inną potrawę.
Składniki
• na lekko rozgrzanej patelni rozpuścić mało klarowane, przestudzić
• mąkę, otręby, sezam, jajka oraz chłodne, płynne masło włożyć do miski i dokładnie zmiksować UWAGA – jeśli ciasto wyjdzie zbyt rzadkie trzeba dodać mąki lub otrąb, jeśli zbyt gęste płynu.
• smażyć na suchej (można użyć tej po rozpuszczaniu masła) dobrze rozgrzanej patelni. Pierwszą stronę do momentu, kiedy naleśnik sam odlepia się od patelni a drugą tylko przez chwilę UWAGA - farsz dodajemy po przestudzeniu naleśników wówczas będą elastyczne. Świeże, prosto z patelni są zbyt kruche.