Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki z bananem i ricottą, posypane zmielonymi pestkami dyni. Doskonałe na śniadanie, deser i kolację.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 820
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 820
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Mleko wymieszać z wodą. Mąkę wymieszać z kakao. Prażone pestki dyni zmielić w młynku. Całe jajko ubić, dodając po trochu mąki, mleka z wodą i cukier. Odstawić na kilkanaście minut. Patelnię rozgrzać i posmarować tłuszczem. Ciasto najlepiej wlewać łyżką wazową na całą powierzchnię patelni. Gdy ciasto jest jeszcze płynne posypać zmielonymi pestkami dyni. Potem przewrócić na drugą stronę i podpiec. Gładką stronę naleśników bez posypki z dyni smarować serkiem, po środku położyć banana i zwijać w rulon. Wierz polać syropem klonowym lub miodem i skropić sokiem z cytryny.