Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam klasykę kuchni polskiej, naleśniki na słodko z serem białym.
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 326
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4562
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 396
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29447
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 326
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4562
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 396
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29447
Składniki
Ciasto na placki: Składniki: Jajo kurze 3 szt. mąka 2 szklanki 1 szklanka mleka 1 szklanka ciepłej wody przegotowanej 4 łyżki oleju szczypta soli wykonanie ciasta: Wszystkie składniki połączyć ze sobą i zmiksować, odstawiamy ciasto na 30 minut, niech odpocznie. Placki na naleśniki smażymy na posmarowanej pędzlem z olejem gorącej patelni.
Farsz: Składniki: Cukier wanilinowy ( 1 duże opakowanie ) 30 dkg twarogu 2-3 łyżki śmietany Wykonanie farszu: Ucieramy twaróg z cukrem wanilinowym oraz śmietaną.
Wykonanie naleśników: Masę twarogową nakładamy na placki naleśnikowe i zawijamy. Zawinięte naleśniki podsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.