Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, i można dać również dziecku.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 248
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3616
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 248
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3616
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy mikserem. Ciasto ma mieć konsystencję lekko płynnego budyniu. Gdyby było za rzadkie, dosypujemy mąki.
Następnie ścieramy na łezkach kilka jabłek. Im więcej jabłka tym więcej go będzie w placuszkach – jak kto woli.
Wszystkie składniki mieszamy mikserem. Ciasto ma mieć konsystencję lekko płynnego budyniu. Gdyby było za rzadkie, dosypujemy mąki.
Rozgrzewamy patelnię do naleśników, przed pierwszą porcją dajemy trochę oleju. Później już oleju nie dajemy.
Następnie ścieramy na łezkach kilka jabłek. Im więcej jabłka tym więcej go będzie w placuszkach – jak kto woli.
Nakładamy placuszki łyżką stołową. Smażymy z obydwu stron na małym płomieniu na złoty kolor, tak jak naleśniki.
Rozgrzewamy patelnię do naleśników, przed pierwszą porcją dajemy trochę oleju. Później już oleju nie dajemy.
Nakładamy placuszki łyżką stołową. Smażymy z obydwu stron na małym płomieniu na złoty kolor, tak jak naleśniki.