Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, i można dać również dziecku.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2422
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1558
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 562
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3701
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1465
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2422
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1558
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 562
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3701
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1465
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy mikserem. Ciasto ma mieć konsystencję lekko płynnego budyniu. Gdyby było za rzadkie, dosypujemy mąki.
Następnie ścieramy na łezkach kilka jabłek. Im więcej jabłka tym więcej go będzie w placuszkach – jak kto woli.
Wszystkie składniki mieszamy mikserem. Ciasto ma mieć konsystencję lekko płynnego budyniu. Gdyby było za rzadkie, dosypujemy mąki.
Rozgrzewamy patelnię do naleśników, przed pierwszą porcją dajemy trochę oleju. Później już oleju nie dajemy.
Następnie ścieramy na łezkach kilka jabłek. Im więcej jabłka tym więcej go będzie w placuszkach – jak kto woli.
Nakładamy placuszki łyżką stołową. Smażymy z obydwu stron na małym płomieniu na złoty kolor, tak jak naleśniki.
Rozgrzewamy patelnię do naleśników, przed pierwszą porcją dajemy trochę oleju. Później już oleju nie dajemy.
Nakładamy placuszki łyżką stołową. Smażymy z obydwu stron na małym płomieniu na złoty kolor, tak jak naleśniki.