Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, i można dać również dziecku.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 143
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 263
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 17
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 143
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 263
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 17
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy mikserem. Ciasto ma mieć konsystencję lekko płynnego budyniu. Gdyby było za rzadkie, dosypujemy mąki.
Następnie ścieramy na łezkach kilka jabłek. Im więcej jabłka tym więcej go będzie w placuszkach – jak kto woli.
Wszystkie składniki mieszamy mikserem. Ciasto ma mieć konsystencję lekko płynnego budyniu. Gdyby było za rzadkie, dosypujemy mąki.
Rozgrzewamy patelnię do naleśników, przed pierwszą porcją dajemy trochę oleju. Później już oleju nie dajemy.
Następnie ścieramy na łezkach kilka jabłek. Im więcej jabłka tym więcej go będzie w placuszkach – jak kto woli.
Nakładamy placuszki łyżką stołową. Smażymy z obydwu stron na małym płomieniu na złoty kolor, tak jak naleśniki.
Rozgrzewamy patelnię do naleśników, przed pierwszą porcją dajemy trochę oleju. Później już oleju nie dajemy.
Nakładamy placuszki łyżką stołową. Smażymy z obydwu stron na małym płomieniu na złoty kolor, tak jak naleśniki.