Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dzisiaj pisanki wykonane bez chemii! Naturalne, roślinne barwniki! Efekt - super. Jajka farbowane w wywarze z czerwonej kapusty (niebieskie), wywarze z buraków (fioletowo - różowe), kurkumie (żółte) i łupinach z cebuli (brązowe). Czasochłonne, ale warto!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 767
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424991
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10694
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336970
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 767
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424991
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10694
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336970
Składniki
Małą główkę czerwonej kapusty pokrój na kawałki, zalej wrzątkiem z odrobiną octu i gotuj ok. 20 minut. Włóż ostrożnie umyte jajka (najlepiej białe), gotuj ok. 8 - 10 minut i pozostaw w wywarze na 3 godziny. Buraki zetrzyj na tarce i dalej postępuj jak wyżej. Łupiny cebuli zalej wrzątkiem, zagotuj i włóż ostrożnie jajka. Gotuj 10 - 12 minut. Wyjmij jajka i ostudź. W garnku z wodą ugotuj jajka z dodatkiem kurkumy, 10 - 12 minut. Ostudź w wodzie. Ostudzone i wyschnięte jajka możesz wypolerować kuchennym ręcznikiem nasączonym niewielką ilością oleju. Wesołych Świąt. P.S. Pomysł zaczerpnięty z tego miejsca.