Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 4708
Dodano: 18.04.2014
Odsłon: 9134
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Małą główkę czerwonej kapusty pokrój na kawałki, zalej wrzątkiem z odrobiną octu i gotuj ok. 20 minut.
Włóż ostrożnie umyte jajka (najlepiej białe), gotuj ok. 8 - 10 minut i pozostaw w wywarze na 3 godziny.
Buraki zetrzyj na tarce i dalej postępuj jak wyżej.
Łupiny cebuli zalej wrzątkiem, zagotuj i włóż ostrożnie jajka. Gotuj 10 - 12 minut. Wyjmij jajka i ostudź.
W garnku z wodą ugotuj jajka z dodatkiem kurkumy, 10 - 12 minut. Ostudź w wodzie.
Ostudzone i wyschnięte jajka możesz wypolerować kuchennym ręcznikiem nasączonym niewielką ilością oleju.
Wesołych Świąt.
P.S. Pomysł zaczerpnięty z tego miejsca.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 30 marca 2016Zgłoś do usunięcia
Jednobarwne jajka nazywamy kraszankami... Pisanki sa wzorzyste...1 Kto głosował? | Odpowiedz

Zazula1 23 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
Śliczne :)46 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 19 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
superowe !48 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 19 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
piękne,piękne ja tylko robię w łupinach z cebuli:)Wesołych Świąt!
30 Kto głosował? | Odpowiedz