Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby nic, a jednak trzeba umieć zrobić dobre naleśniki. Przesyłam Wam mój, sp...
Odsłon: 331
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 54
Idealny włoski makaron na czas jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 267
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 784
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 88
Niby nic, a jednak trzeba umieć zrobić dobre naleśniki. Przesyłam Wam mój, sp...
Odsłon: 331
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 54
Idealny włoski makaron na czas jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 267
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 784
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 88
Składniki
Mleko wymieszać z uprzednio roztrzepanymi jajkami, wanilią, szczyptą soli i cukrem. Dosypać przez sito mąkę i energicznie wymieszać.
Ciasto odstawić na 30 minut. Czereśnie umyć, wydrylować i dodać do ciasta.
Śmietanę ubić na sztywno i wstawić do lodówki. Na rozgrzanym tłuszczu usmażyć 8 omlecików. Gotowe trzymać w ciepłym piekarniku.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Można dodatkowo skropić je też likierem wiśniowym.