Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny omlet, natkę pietruszki możemy zastąpić szczypiorkiem.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 30
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8614
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 878
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 30
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8614
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 878
Składniki
Potrzebne produkty.
Wbijamy jajka do głębokiego talerza, roztrzepujemy je widelcem dodając stopniowo tarty ser i mleko. Roztrzepane składniki solimy i pieprzymy.
Rozgrzewamy patelnię z 2 łyżkami oleju.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy wymieszane jajka z serem i mlekiem.
Jak placek będzie się ścinać, całą powierzchnię posypujemy drobno pokrojoną zieleniną.
Powoli musimy smażonego omleta zwijać w rulon pomagając sobie dwoma silikonowymi łopatkami.
Zwinięty rulon smażymy chwilę na wolnym ogniu,żeby wszystkie składniki się ścięły i nie były surowe. Tak podpieczony omlet wykładamy na talerz i konsumujemy.
Smacznego :)