Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17411
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1109
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6320
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 591
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17411
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1109
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6320
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 591
Składniki
Przygotować suchą miskę. Wbić do niej całe jajka oraz dodać kolejno mąkę, szczyptę soli i mleko. Rozpocząć ubijanie, najlepiej trzepaczką. Nie trzeba ubijać jajek na puszystą masę, wystarczy zamieszane składników na jednolitą konsystencję oraz lekkie podbicie ich. Masa powinna być dość gęsta.
Cebulę obrać z łupinek, a następnie pokroić na drobne kawałki. Szynkę pokroić na kostki lub niewielkie plasterki. Oba składniki dodać do masy jajecznej i zamieszać. Puszkę z kukurydzą otworzyć. Odsączyć warzywo z zalewy, po czym dodać do masy jajecznej. Wymieszać całą masę przy pomocy łyżki. Nie używać miksera, ponieważ zniszczy to składniki
Z przygotowanej masy wykonać 2-3 omlety wylewając na patelnię grubą warstwę przy pomocy chochelki. Smażyć aż z obu stron omlet będzie dobrze przyrumieniony. Przełożyć na talerz. W wysokim kubku zmieszać ze sobą majonez, ketchup i jogurt, po czym polać nim omlet i ułożyć na potrawie plasterki pomidora. Podawać z pieczywem pełnoziarnistym, póki potrawa jest jeszcze ciepła.