Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny omlet, polecam :) Do sporządzenia tego omleta możemy użyć innych grzybów.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30988
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3670
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5186
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30988
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3670
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5186
Składniki
Pieczarki, cebulę obieramy, myjemy i drobno kroimy w kostkę. Grzybki wraz z cebulką smażymy na oleju, na małym ogniu (muszą być uduszone). Wbijamy jajka do miski w której będziemy sporządzać ciasto na naszego omleta. Do jajek dodajemy sól, pieprz, śmietanę i 2 łyżki mąki, lekko miksujemy na wolnych obrotach. Gdy pieczarki z cebulką są już uduszone dodajemy je do wymieszanego ciasta razem z serem, mieszamy łyżką wszystkie składniki. Rozgrzewamy olej na większej patelni, wlewamy ciasto na patelnię i smażymy.
Smażymy z obu stron na złoty kolor, uważając podczas przewracania placka na drugą stronę, robimy tą czynność bardzo ostrożnie.
Usmażony omlet dzielimy na porcję i wykładamy na talerze. Posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego!!!