Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny omlet, polecam :) Do sporządzenia tego omleta możemy użyć innych grzybów.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2648
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20154
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 569
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 757
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7190
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2648
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20154
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 569
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 757
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7190
Składniki
Pieczarki, cebulę obieramy, myjemy i drobno kroimy w kostkę. Grzybki wraz z cebulką smażymy na oleju, na małym ogniu (muszą być uduszone). Wbijamy jajka do miski w której będziemy sporządzać ciasto na naszego omleta. Do jajek dodajemy sól, pieprz, śmietanę i 2 łyżki mąki, lekko miksujemy na wolnych obrotach. Gdy pieczarki z cebulką są już uduszone dodajemy je do wymieszanego ciasta razem z serem, mieszamy łyżką wszystkie składniki. Rozgrzewamy olej na większej patelni, wlewamy ciasto na patelnię i smażymy.
Smażymy z obu stron na złoty kolor, uważając podczas przewracania placka na drugą stronę, robimy tą czynność bardzo ostrożnie.
Usmażony omlet dzielimy na porcję i wykładamy na talerze. Posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego!!!