Do góry

Śniadania Przepis na:

Omlet z serem i grzybami.

Omlet z serem i grzybami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1428 Ocena: 18422

Dodano:

Odsłon: 767

Bardzo smaczny omlet, polecam :) Do sporządzenia tego omleta możemy użyć innych grzybów.

Składniki

  • jajka kurze 6 szt.
  • śmietana 18 % 2 łyżki
  • mąka pszenna Typ 500 2 łyżki
  • pieczarki szt.
  • połowa małej cebuli
  • 2 łyżki stołowe startego sera Radamer
  • szczypior
  • Sól
  • Pieprz
  • olej do smażenia
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki, cebulę obieramy, myjemy i drobno kroimy w kostkę. Grzybki wraz z cebulką smażymy na oleju, na małym ogniu (muszą być uduszone). Wbijamy jajka do miski w której będziemy sporządzać ciasto na naszego omleta. Do jajek dodajemy sól, pieprz, śmietanę i 2 łyżki mąki, lekko miksujemy na wolnych obrotach. Gdy pieczarki z cebulką są już uduszone dodajemy je do wymieszanego ciasta razem z serem, mieszamy łyżką wszystkie składniki. Rozgrzewamy olej na większej patelni, wlewamy ciasto na patelnię i smażymy.

  2. Smażymy z obu stron na złoty kolor, uważając podczas przewracania placka na drugą stronę, robimy tą czynność bardzo ostrożnie.

  3. Usmażony omlet dzielimy na porcję i wykładamy na talerze. Posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń