Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny omlet, polecam :) Do sporządzenia tego omleta możemy użyć innych grzybów.
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2057
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2514
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 485
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1156
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2057
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2514
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 485
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1156
Składniki
Pieczarki, cebulę obieramy, myjemy i drobno kroimy w kostkę. Grzybki wraz z cebulką smażymy na oleju, na małym ogniu (muszą być uduszone). Wbijamy jajka do miski w której będziemy sporządzać ciasto na naszego omleta. Do jajek dodajemy sól, pieprz, śmietanę i 2 łyżki mąki, lekko miksujemy na wolnych obrotach. Gdy pieczarki z cebulką są już uduszone dodajemy je do wymieszanego ciasta razem z serem, mieszamy łyżką wszystkie składniki. Rozgrzewamy olej na większej patelni, wlewamy ciasto na patelnię i smażymy.
Smażymy z obu stron na złoty kolor, uważając podczas przewracania placka na drugą stronę, robimy tą czynność bardzo ostrożnie.
Usmażony omlet dzielimy na porcję i wykładamy na talerze. Posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego!!!