Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2033
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 265
Polecam.
Odsłon: 438
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2033
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 265
Polecam.
Odsłon: 438
Składniki
Na patelni szklimy pokrojoną w kostkę cebulkę, dorzucamy szynkę i podsmażamy.
W międzyczasie szykujemy ciasto z jajka, mąki, proszku do pieczenia. Mieszamy do momentu aż nie będzie grudek*, po czym doprawiamy przyprawami i ziołami.
Dorzucamy starty ser żółty i wylewamy na patelnię, na której podsmaża się szynka z cebulką. Smażymy jak naleśniki.