Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po weekendzie czasem tak bywa, że w lodówce zostają nam pozostałości, z którymi nie bardzo wiemy, co zrobić... Stąd właśnie pomysł na taki omlet ;)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojonego w plasterki kabanosa i pieczarki. Smażyć przez kilka minut. Następnie dodać odcedzoną paprykę i przyprawy. Wymieszać i dusić pod przykryciem przez kilka minut.
Oddzielić białka od żółtek i te pierwsze ubić na sztywno, dodać żółtka i jeszcze przez chwilkę miksować. Ubitymi jajami zalać zawartość patelni, wierzch wyrównać.
Na górę na dużych oczkach zetrzeć ser capreggio. Smażyć przez ok. 5-7 min. Gotowego ściągnąć z patelni, odwracając "do góry nogami" :) Wierzch posypać drobno skrojonym szczypiorkiem. Smacznego!