Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po weekendzie czasem tak bywa, że w lodówce zostają nam pozostałości, z którymi nie bardzo wiemy, co zrobić... Stąd właśnie pomysł na taki omlet ;)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 87
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 206
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 87
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 206
Składniki
Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojonego w plasterki kabanosa i pieczarki. Smażyć przez kilka minut. Następnie dodać odcedzoną paprykę i przyprawy. Wymieszać i dusić pod przykryciem przez kilka minut.
Oddzielić białka od żółtek i te pierwsze ubić na sztywno, dodać żółtka i jeszcze przez chwilkę miksować. Ubitymi jajami zalać zawartość patelni, wierzch wyrównać.
Na górę na dużych oczkach zetrzeć ser capreggio. Smażyć przez ok. 5-7 min. Gotowego ściągnąć z patelni, odwracając "do góry nogami" :) Wierzch posypać drobno skrojonym szczypiorkiem. Smacznego!