Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po weekendzie czasem tak bywa, że w lodówce zostają nam pozostałości, z którymi nie bardzo wiemy, co zrobić... Stąd właśnie pomysł na taki omlet ;)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1599
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232014
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5086
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1599
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232014
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5086
Składniki
Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojonego w plasterki kabanosa i pieczarki. Smażyć przez kilka minut. Następnie dodać odcedzoną paprykę i przyprawy. Wymieszać i dusić pod przykryciem przez kilka minut.
Oddzielić białka od żółtek i te pierwsze ubić na sztywno, dodać żółtka i jeszcze przez chwilkę miksować. Ubitymi jajami zalać zawartość patelni, wierzch wyrównać.
Na górę na dużych oczkach zetrzeć ser capreggio. Smażyć przez ok. 5-7 min. Gotowego ściągnąć z patelni, odwracając "do góry nogami" :) Wierzch posypać drobno skrojonym szczypiorkiem. Smacznego!