Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po weekendzie czasem tak bywa, że w lodówce zostają nam pozostałości, z którymi nie bardzo wiemy, co zrobić... Stąd właśnie pomysł na taki omlet ;)
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6311
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154813
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6311
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154813
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Składniki
Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojonego w plasterki kabanosa i pieczarki. Smażyć przez kilka minut. Następnie dodać odcedzoną paprykę i przyprawy. Wymieszać i dusić pod przykryciem przez kilka minut.
Oddzielić białka od żółtek i te pierwsze ubić na sztywno, dodać żółtka i jeszcze przez chwilkę miksować. Ubitymi jajami zalać zawartość patelni, wierzch wyrównać.
Na górę na dużych oczkach zetrzeć ser capreggio. Smażyć przez ok. 5-7 min. Gotowego ściągnąć z patelni, odwracając "do góry nogami" :) Wierzch posypać drobno skrojonym szczypiorkiem. Smacznego!