Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka na mleku roślinnym z dodatkiem owoców.
Rondelek, miska, łyżka
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4802
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 942
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 230
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4802
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 942
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 230
Składniki
Płatki wsypujemy do zimnego mleka. Dodajemy również siemię oraz len, jeżeli nie chcemy pominąć tych składników. Wrzucamy banana pokrojonego na grubsze talarki i zagotowujemy ( banan będzie służył nam jako słodzidło owsianki). Kiedy mleko zaczyna puszczać bąbelki świadczące o zagotowaniu, wyłączamy garnek i dajemy owsiance ostatecznie zgęstnieć około 5 minut. Następnie płatki przekładamy do miseczki i posypujemy przygotowanymi wcześniej owocami. Smacznego!