Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka na mleku roślinnym z dodatkiem owoców.
Rondelek, miska, łyżka
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8216
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1184
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9981
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4564
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 602
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8216
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1184
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9981
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4564
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 602
Składniki
Płatki wsypujemy do zimnego mleka. Dodajemy również siemię oraz len, jeżeli nie chcemy pominąć tych składników. Wrzucamy banana pokrojonego na grubsze talarki i zagotowujemy ( banan będzie służył nam jako słodzidło owsianki). Kiedy mleko zaczyna puszczać bąbelki świadczące o zagotowaniu, wyłączamy garnek i dajemy owsiance ostatecznie zgęstnieć około 5 minut. Następnie płatki przekładamy do miseczki i posypujemy przygotowanymi wcześniej owocami. Smacznego!