Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsiane placuszki to przepis szybki i łatwy w przygotowaniu. Doskonała alternatywa dla owsianki. Jest to danie dobre na szybkie, ciepłe sniadanie, ale także przekąskę lub kolację. Zdrowy przepis bez dodatku cukru, jajek oraz mąki, który można dowolnie modyfikować ulubionymi dodatkami.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31293
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14461
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1384
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31293
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14461
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1384
Składniki
Do pojemnika blendera wsypuję płatki. Dodaję pokrojonego banana, szczyptę cynamonu. Stopniowo dolewam wody. Uruchamiam blender i zaczynam mieszać składniki do uzyskania jednoliej masy. Nie musi być idealnie gładka. Wystarczy, że wszystkie składniki zostaną połączone.
Jeżeli ciasto na placuszki jest mało płynne dolewam odrobinę wody, stale mieszając. Na patelni rozgrzewam olej, a następnie łyżką rozdzielam porcję na placki i przekładam na patelnię.
Placki smażę z każdej strony ok. 3-5minut. Kiedy są przyrumienione przekładam na talerz i podaję z ulubionymi dodatkami. W tej sytuacji sprawdzą się najlepiej owoce leśne, masło orzechowe. Smacznego!