Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsiane placuszki to przepis szybki i łatwy w przygotowaniu. Doskonała alternatywa dla owsianki. Jest to danie dobre na szybkie, ciepłe sniadanie, ale także przekąskę lub kolację. Zdrowy przepis bez dodatku cukru, jajek oraz mąki, który można dowolnie modyfikować ulubionymi dodatkami.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2846
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3366
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2846
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3366
Składniki
Do pojemnika blendera wsypuję płatki. Dodaję pokrojonego banana, szczyptę cynamonu. Stopniowo dolewam wody. Uruchamiam blender i zaczynam mieszać składniki do uzyskania jednoliej masy. Nie musi być idealnie gładka. Wystarczy, że wszystkie składniki zostaną połączone.
Jeżeli ciasto na placuszki jest mało płynne dolewam odrobinę wody, stale mieszając. Na patelni rozgrzewam olej, a następnie łyżką rozdzielam porcję na placki i przekładam na patelnię.
Placki smażę z każdej strony ok. 3-5minut. Kiedy są przyrumienione przekładam na talerz i podaję z ulubionymi dodatkami. W tej sytuacji sprawdzą się najlepiej owoce leśne, masło orzechowe. Smacznego!