Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsiane placuszki to przepis szybki i łatwy w przygotowaniu. Doskonała alternatywa dla owsianki. Jest to danie dobre na szybkie, ciepłe sniadanie, ale także przekąskę lub kolację. Zdrowy przepis bez dodatku cukru, jajek oraz mąki, który można dowolnie modyfikować ulubionymi dodatkami.
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 16
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 38
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 16
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 38
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Składniki
Do pojemnika blendera wsypuję płatki. Dodaję pokrojonego banana, szczyptę cynamonu. Stopniowo dolewam wody. Uruchamiam blender i zaczynam mieszać składniki do uzyskania jednoliej masy. Nie musi być idealnie gładka. Wystarczy, że wszystkie składniki zostaną połączone.
Jeżeli ciasto na placuszki jest mało płynne dolewam odrobinę wody, stale mieszając. Na patelni rozgrzewam olej, a następnie łyżką rozdzielam porcję na placki i przekładam na patelnię.
Placki smażę z każdej strony ok. 3-5minut. Kiedy są przyrumienione przekładam na talerz i podaję z ulubionymi dodatkami. W tej sytuacji sprawdzą się najlepiej owoce leśne, masło orzechowe. Smacznego!