Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone gruszki w maśle migdałowym nadają potrawie elegancji i bogactwa smaku. To połączenie składników sprawia, że śniadanie staje się nie tylko posiłkiem, ale również doświadczeniem kulinarnej przyjemności.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336596
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3524
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422597
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2415
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336596
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3524
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422597
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2415
Składniki
W rondlu połącz płatki owsiane, musujące wino, miód, ekstrakt z wanilii i szczyptę soli. Gotuj na średnim ogniu, często mieszając, aż owsianka zgęstnieje i nabierze konsystencji kremowej.
Na patelni rozgrzej masło migdałowe. Wrzucić plasterki gruszek na rozgrzane masło. Smaż przez 2-3 minuty z każdej strony, aż gruszki staną się miękkie i lekko zarumienione. Dodaj miód i cynamon, delikatnie mieszając, aby pokryć gruszki syropem.
Na dno miseczek lub talerzyk wlej przygotowaną owsiankę. Na wierzchu ułóż smażone gruszki, polewając je dodatkowym syropem migdałowym. Posyp płatkami migdałów dla dodatkowej chrupkości. Owsiankę możesz ozdobić dodatkowymi plastrami gruszek i listkami świeżej mięty. Podawać natychmiast, na ciepło.