Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone gruszki w maśle migdałowym nadają potrawie elegancji i bogactwa smaku. To połączenie składników sprawia, że śniadanie staje się nie tylko posiłkiem, ale również doświadczeniem kulinarnej przyjemności.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5498
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 994
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11961
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5498
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 994
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11961
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Składniki
W rondlu połącz płatki owsiane, musujące wino, miód, ekstrakt z wanilii i szczyptę soli. Gotuj na średnim ogniu, często mieszając, aż owsianka zgęstnieje i nabierze konsystencji kremowej.
Na patelni rozgrzej masło migdałowe. Wrzucić plasterki gruszek na rozgrzane masło. Smaż przez 2-3 minuty z każdej strony, aż gruszki staną się miękkie i lekko zarumienione. Dodaj miód i cynamon, delikatnie mieszając, aby pokryć gruszki syropem.
Na dno miseczek lub talerzyk wlej przygotowaną owsiankę. Na wierzchu ułóż smażone gruszki, polewając je dodatkowym syropem migdałowym. Posyp płatkami migdałów dla dodatkowej chrupkości. Owsiankę możesz ozdobić dodatkowymi plastrami gruszek i listkami świeżej mięty. Podawać natychmiast, na ciepło.