Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanko. Z chlebkiem dobrze smakuje.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3495
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2960
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 172
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 134
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3495
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2960
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 172
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 134
Składniki
Na oleju spod tuńczyka zeszklić czerwoną cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać czerwoną paprykę i papryczkę chili pokrojone w drobną kostkę. Dusić na wolnym ogniu i mieszać. Dodać pomidory z puszki i następnie łyżkę suszonych warzyw. Płatki jaglane przelać kilkakrotnie na sicie ciepłą wodą i dodać do garnka. Dodać tuńczyka i dusić kilka minut. Mieszać. Dodać pieprz cytrynowy, pieprz młotkowany z kolendrą, cukier i sól do smaku. Przełożyć do salaterki i wystudzić. Smarować chlebek i zajadać. Smacznego. Porady Jeśli ktoś woli mniej pikantny paprykarz, to trzeba dodać mniej papryczki chili, albo pominąć.