Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanko. Z chlebkiem dobrze smakuje.
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 483
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 92
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 483
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 92
Składniki
Na oleju spod tuńczyka zeszklić czerwoną cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać czerwoną paprykę i papryczkę chili pokrojone w drobną kostkę. Dusić na wolnym ogniu i mieszać. Dodać pomidory z puszki i następnie łyżkę suszonych warzyw. Płatki jaglane przelać kilkakrotnie na sicie ciepłą wodą i dodać do garnka. Dodać tuńczyka i dusić kilka minut. Mieszać. Dodać pieprz cytrynowy, pieprz młotkowany z kolendrą, cukier i sól do smaku. Przełożyć do salaterki i wystudzić. Smarować chlebek i zajadać. Smacznego. Porady Jeśli ktoś woli mniej pikantny paprykarz, to trzeba dodać mniej papryczki chili, albo pominąć.