Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanko. Z chlebkiem dobrze smakuje.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14286
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1663
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16324
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6571
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14286
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1663
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16324
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6571
Składniki
Na oleju spod tuńczyka zeszklić czerwoną cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać czerwoną paprykę i papryczkę chili pokrojone w drobną kostkę. Dusić na wolnym ogniu i mieszać. Dodać pomidory z puszki i następnie łyżkę suszonych warzyw. Płatki jaglane przelać kilkakrotnie na sicie ciepłą wodą i dodać do garnka. Dodać tuńczyka i dusić kilka minut. Mieszać. Dodać pieprz cytrynowy, pieprz młotkowany z kolendrą, cukier i sól do smaku. Przełożyć do salaterki i wystudzić. Smarować chlebek i zajadać. Smacznego. Porady Jeśli ktoś woli mniej pikantny paprykarz, to trzeba dodać mniej papryczki chili, albo pominąć.