Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanko. Z chlebkiem dobrze smakuje.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1516
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1804
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9110
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1516
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1804
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9110
Składniki
Na oleju spod tuńczyka zeszklić czerwoną cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać czerwoną paprykę i papryczkę chili pokrojone w drobną kostkę. Dusić na wolnym ogniu i mieszać. Dodać pomidory z puszki i następnie łyżkę suszonych warzyw. Płatki jaglane przelać kilkakrotnie na sicie ciepłą wodą i dodać do garnka. Dodać tuńczyka i dusić kilka minut. Mieszać. Dodać pieprz cytrynowy, pieprz młotkowany z kolendrą, cukier i sól do smaku. Przełożyć do salaterki i wystudzić. Smarować chlebek i zajadać. Smacznego. Porady Jeśli ktoś woli mniej pikantny paprykarz, to trzeba dodać mniej papryczki chili, albo pominąć.