Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 102
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1844
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 232
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6330
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 102
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1844
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 232
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6330
Składniki
Słoiki 20 Przygot. 160 min Cena 2,15 zł Kalorie 66 kcal
Upiecz paprykę i bakłażany. Obierz ze skórki, oczyść, potem zmiksuj razem z czosnkiem. Na oleju zeszklij cebulę. Dodaj paprykę (najlepiej wędzoną), koncentrat oraz pokrojoną papryczkę chili. Chwilę smaż razem.
Wymieszaj cebulę ze zmiksowaną papryką i bakłażanami. Przypraw solą, pieprzem, czubricą, cukrem. Wlej ocet. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Przełóż do małych słoiczków. Pasteryzuj 15 minut.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>Źródło: Bella Relaks