Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta jajeczna z porem

Pasta jajeczna z porem

Autor:

Przepisów i artykułów: 134 Ocena: 2353

Dodano:

Odsłon: 7954

Proponuję dziś przepis na bardzo prostą i bardzo smaczną pastę jajeczną na chleb, z dodatkiem pora, kukurydzy i żółtego sera. Bardzo polecam :-)

Składniki

  • 5 jajek
  • 1 por
  • 1 puszka kukurydzy
  • kilka łyżek majonezu
  • 1 łyżka ketchupu
  • kawałek żółtego sera
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta jajeczna z porem

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo.
    Pora obieramy, myjemy i kroimy drobniutko.
    Następnie wrzucamy do miski i solimy, dzięki temu por zmięknie.
    Jajka kroimy w kosteczkę, dorzucamy do pora, następnie odsączoną kukurydzę.
    Na to ścieramy kawałek żółtego sera na tarce o dużych oczkach.
    Dodajemy kilka łyżek majonezu, łyżkę ketchupu, solimy, pieprzymy, mieszamy i gotowe.
    Można od razu podawać na chlebku, ale też nie zaszkodzi schłodzić w lodówce.
    Przepyszna pasta, polecam, smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń