Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta z avocado z tuńczykiem i jajkiem

Pasta z avocado z tuńczykiem i jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 323 Ocena: 3788

Dodano:

Odsłon: 1470

Szybka pasta z avocado i tuńczyka z jajkiem - idealna na grzanki na pyszne śniadanie lub przekąskę.

Składniki

  • 1 opakowanie tuńczyka w zalewie własnej
  • 1 miękkie avocado
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz do smaku
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta z avocado z tuńczykiem i jajkiem

Przygotowanie

  1. Avocado i jajka pokroić w kawałki, szczypiorek posiekać.
    Tuńczyka odsączyć z zalewy.
    Zmieszać wszystkie składniki pasty i odstawić na przynajmniej 30 minut, żeby smaki się przegryzły. Podawać na grzankach z kawałkiem cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń