Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet do smarowania z wątróbek drobiowych u mnie indyczych. Smakuje rewelacyjnie, doskonale doprawiony i gotowy w 20 minut.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 322
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 114
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 322
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 114
Składniki
Na patelni rozpuszczamy smalec, dodajemy do niego drobno pokrojoną cebulę i czosnek, smażmy do zeszklenia, około 5 minut. Na patelnię dokładamy opłukane i osuszone wątróbki, dodajemy pieprz mielony, majeranek i tymianek. Smażymy wątróbki mieszając około 6-8 minut. Wątróbki nie powinny być ani surowe, ani przesmażone. Pod koniec dodajemy gałkę muszkatołową. Wszystko przekładamy do blendera i mieszamy na gładką masę, stopniowo dodając śmietanę i sól do smaku. Całość jest gotowa do spożycia. Chociaż pasztet najlepszy jest po schłodzeniu w lodówce, doskonale smakuje z domową konfiturą z żurawiny. Przepis na moim profilu.