Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pożywne a przede wszystkim zdrowe śniadanie w postaci zapiekanej owsianki o smaku szarlotki z rodzynkami i migdałami. Może koloru nie ma, ale jest SMAK!
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2460
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2460
Składniki
Płatki owsiane zalać wrzątkiem do przykrycia płatków i odstawić na 10 minut. Obrać jabłko i zetrzeć na tarce, przełożyć do większej miski, dodać przyprawy i rodzynki, wymieszać. Dodać płatki i wymieszać. Formę do zapiekania posmarować olejem przełożyć masę, wyrównać od góry łyżką. Na wierzch posypać migdały. Zapiekać 20-25 minut w temperaturze 180 stopni C.