Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może być na śniadanie, ale równie dobrze możemy ją jeść jako podwieczorek.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2478
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 128
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 225
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2478
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 128
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 225
Składniki
Płatki owsiane zalać wrzątkiem do przykrycia i odstawić na 10 minut. Obrane śliwki poprzecinać na cztery części ( odłożyć trochę do położenia na wierzch), przełożyć do większej miski, dodać przyprawy i posiekane orzechy, wymieszać. Dodać płatki i proszek do pieczenia i wymieszać. Formę do zapiekania posmarować olejem przełożyć masę, wyrównać od góry łyżką. Na wierzch położyć kilka kawałków śliwek. Zapiekać 40-50 minut w temperaturze 180 stopni C. Na talerzu polać jeszcze ulubionym miodem.