Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może być na śniadanie, ale równie dobrze możemy ją jeść jako podwieczorek.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1333
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1792
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 251
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 575
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1333
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1792
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 251
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 575
Składniki
Płatki owsiane zalać wrzątkiem do przykrycia i odstawić na 10 minut. Obrane śliwki poprzecinać na cztery części ( odłożyć trochę do położenia na wierzch), przełożyć do większej miski, dodać przyprawy i posiekane orzechy, wymieszać. Dodać płatki i proszek do pieczenia i wymieszać. Formę do zapiekania posmarować olejem przełożyć masę, wyrównać od góry łyżką. Na wierzch położyć kilka kawałków śliwek. Zapiekać 40-50 minut w temperaturze 180 stopni C. Na talerzu polać jeszcze ulubionym miodem.