Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja na jesienne śniadanie, która skradnie serca każdego łasucha. Puszyste naleśniki z jabłkami i cynamonem. Wystarczy zmieszać wszystkie składniki i przelać ciasto na patelnie. Po 15 minutach pieczenia możemy rozkoszować się ich niepowtarzalnym smakiem. Z podanych składników otrzymacie dwa średniej wielkości naleśniki.
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 393
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 101
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 393
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 101
Składniki
Przygotuj dwie patelnie o średnicy 20-23 cm i wstaw je do piekarnika. Piekarnik ustaw na temperaturę 200 stopni.
Do miski wbij jajka, dodaj kolejno mleko, mąkę, cukier waniliowy, cynamon i szczyptę soli. Składniki zmiksuj do połączenia.
Wyciągnij rozgrzane patelnie z piekarnika, spód i brzegi posmaruj masłem. Ciasto rozlej równomiernie między dwie patelnie.
Naleśniki piecz przez około 15-20 minut do zrumienienia.
Jabłka umyj, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i pokrój na cienkie plasterki.
Upieczone naleśniki udekoruj pokrojonymi jabłkami, płatkami migdałowymi i cukrem pudrem. Smacznego!