Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki jabłkowe, ale nie smażone tylko pieczone w piekarniku. Błyskawiczne w wykonaniu, jak to placki, z zewnątrz lekko chrupiące w środku mięciutkie. No i te jabłuszka...koniecznie upieczcie, też będziecie zachwyceni.
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4601
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4066
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 19
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4601
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4066
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 19
Składniki
Porcja na 10-13 placków. U mnie było 10 większych sztuk. Margarynę stopić, ostudzić. Jajka ubić z dwoma cukrami, niezbyt długo, dolewamy zimny tłuszcz,dodajemy mąkę z proszkiem i kardamonem. Mieszamy łyżką, masa będzie dość lepka. Jabłka pokroić w kosteczkę i wmieszać w ciasto, wtedy można podsypać 10 g mąki.
Łyżką wykładać porcje ciasta na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piec w 200 C w zależności od wielkości placków 15-20 minut.