Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten prosty, smaczny i dietetyczny przepis pochodzi z książki kucharskiej z 1913 roku.
Gulasz ugotowany z łopatki wieprzowej podany z ugotowanymi ziemniakami i mary...
Odsłon: 453
Jej kremowość pesto z makaronem.
Odsłon: 101
Takie łódeczki ziemniaczane przygotowałam do kotletów z karczku. Tak przygoto...
Odsłon: 116
Smaki lata w słoikach.
Odsłon: 188
Waniliowy serek homogenizowany możesz samolubnie zjeść na podwieczorek lub wy...
Odsłon: 2212
Gulasz ugotowany z łopatki wieprzowej podany z ugotowanymi ziemniakami i mary...
Odsłon: 453
Jej kremowość pesto z makaronem.
Odsłon: 101
Takie łódeczki ziemniaczane przygotowałam do kotletów z karczku. Tak przygoto...
Odsłon: 116
Smaki lata w słoikach.
Odsłon: 188
Waniliowy serek homogenizowany możesz samolubnie zjeść na podwieczorek lub wy...
Odsłon: 2212
Składniki
Maliny zblendować i przetrzeć przez sito, by pozbyć się pestek (mnie nie przeszkadzają pestki i nie przecieram). Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na pianę z dodatkiem cukru. Żółtka połączyć z malinami i bułką tartą. Następnie oddać do piany, delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką formy. Następnie przygotować większą formę/blachę, napełnić wodą. Formę z ciastem włożyć do kąpieli wodnej i piec w 180 stopniach ok. 30-40 minut. Podawać na ciepło lub na zimno. Więcej staropolskich, łatwych przepisów znajdziesz na moim blogu Pularda. Stół sprzed wieków.