Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa pizza, wygląda jak kwiat, a że jemy też oczami, ginie ze stołu momentalnie. Jest w niej zielony kalafior, wędzona pierś kurczaka , filety anchois i ostry ajwar.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 222
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 222
Składniki
Z podanych składników zagniatamy jednolite ciasto, formujemy okrąg i przekładamy na 28 cm blaszkę, pokrytą papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do lekkiego wyrośnięcia. Z blanszowanego kalafiora wycinamy pod skosem środek, jeden okrągły pasek zostawiamy w całości do stworzenia centralnej części kwiatu. Resztę zielonej części kalafiora rozkładamy po podrośniętym cieście, potem rozkładamy pokrojone mięso, plastry anchois, jeden filet zwijamy w wkładamy w środek rozetki z kalafiora. Pomiędzy filetami anchois nakładamy po pół łyżeczki ajwaru. Wszystko pieczemy w 200 C około 25- 30 minut. Całość można polać ketchupem.