Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa pizza, wygląda jak kwiat, a że jemy też oczami, ginie ze stołu momentalnie. Jest w niej zielony kalafior, wędzona pierś kurczaka , filety anchois i ostry ajwar.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 361
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 61
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 361
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 61
Składniki
Z podanych składników zagniatamy jednolite ciasto, formujemy okrąg i przekładamy na 28 cm blaszkę, pokrytą papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do lekkiego wyrośnięcia. Z blanszowanego kalafiora wycinamy pod skosem środek, jeden okrągły pasek zostawiamy w całości do stworzenia centralnej części kwiatu. Resztę zielonej części kalafiora rozkładamy po podrośniętym cieście, potem rozkładamy pokrojone mięso, plastry anchois, jeden filet zwijamy w wkładamy w środek rozetki z kalafiora. Pomiędzy filetami anchois nakładamy po pół łyżeczki ajwaru. Wszystko pieczemy w 200 C około 25- 30 minut. Całość można polać ketchupem.