Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa pizza, wygląda jak kwiat, a że jemy też oczami, ginie ze stołu momentalnie. Jest w niej zielony kalafior, wędzona pierś kurczaka , filety anchois i ostry ajwar.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85258
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2555
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9993
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4008
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7120
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85258
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2555
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9993
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4008
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7120
Składniki
Z podanych składników zagniatamy jednolite ciasto, formujemy okrąg i przekładamy na 28 cm blaszkę, pokrytą papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do lekkiego wyrośnięcia. Z blanszowanego kalafiora wycinamy pod skosem środek, jeden okrągły pasek zostawiamy w całości do stworzenia centralnej części kwiatu. Resztę zielonej części kalafiora rozkładamy po podrośniętym cieście, potem rozkładamy pokrojone mięso, plastry anchois, jeden filet zwijamy w wkładamy w środek rozetki z kalafiora. Pomiędzy filetami anchois nakładamy po pół łyżeczki ajwaru. Wszystko pieczemy w 200 C około 25- 30 minut. Całość można polać ketchupem.