Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza dla nie konsumujących mięsa.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1875
Polecam, pychota.
Odsłon: 623
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 513
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1875
Polecam, pychota.
Odsłon: 623
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 513
Składniki
wykonanie ciasta: Drożdże zasypujemy cukrem i zalewamy odrobiną ciepłego mleka aby dobrze się rozpuściły. Wsypujemy do miski przesianą mąkę, dodajemy rozczyn drożdżowy, następnie resztę ciepłego mleka, sól i olej. Wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto smarujemy olejem, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godz.
Z ciasta rozwałkowujemy okrąg do wymiaru formy do pieczenia. Rozwałkowane ciasto umieszczamy na blasze wysmarowanej olejem. Całą powierzchnię ciasta smarujemy sosem pomidorowym.
Układamy pokrojone w plasterki: pomidora, cukinii i papryki. Solimy, pieprzymy, posypujemy oregano i bazylią. Całość posypujemy serem mozzarella (wiórki). Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Smacznego :)